Can Gardell

Curtmetratge
Gènere: ficció
Duració: 20 minuts
Direcció: Florencia Aliberti i Sílvia Subirós
Guió: Florencia Aliberti i Sílvia Subirós
Música: Eloi el bon noi

Amb el suport de l’ICAA (Instituto Cinematográfico y de las Artes Audiovisuales) i de l’ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals). Projecte seleccionat a Acció Curts de Dones Visuals (2017).

La família Gardell porta diverses generacions dedicada a la vida de camp. Viuen “a l’antiga”, en règim de masoveria, en una masia que sembla aturada en el temps. La sobtada mort d’en Joan, l’avi i cap de família, suposa una amenaça per a l’estabilitat econòmica dels Gardell, que hauran de buscar alternatives als treballs de camp que, fins ara, havien sostingut l’economia familiar. En Tomàs i la seva esposa Maria decideixen provar sort amb la moda creixent del turisme rural. Inspirant-se en la casa veïna, una masia reformada que acull amb èxit a turistes, en Tomàs i la Maria s’esforcen per transformar la seva granja en una casa rural, on esperen, pacientment, l’arribada d’algun hoste.

Can Gardell és una proposta de ficció realitzada amb personatges reals en el seu context de vida quotidià. Una història possible que retrata una forma de ruralitat que sembla no tenir cabuda en l’escenari modern.