Mi tío

Curtmetratge documental
Durada:  25 min.
Direcció: Andrea Fernández
Guió: Andrea Fernández, Sílvia Subirós
Cast: Miguel Alonso, Andrea Fernández, Nuno Pessoa, Uka Voroshilov, Enkhbat Terbish
Produïda per: Mikel Mas
Producció executiva: Carlota Darnell
Direcció de fotografia: Nuno Pessoa
Càmera: Pedro Paz
Muntatge: Flor Aliberti, Andrea Fernández
Música original: Nuno Pessoa

Amb el suport de l’ICAA (Instituto Cinematográfico y de las Artes Audiovisuales) i de l’ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals).

Projecte seleccionat al Mentoring del festival L’Alternativa i al Primer Test del Festival REC (2020).

 

En Miguel Alonso és un biòleg, ja jubilat, especialista en limnologia. Viu enamorat de Mongòlia i dels seus llacs, que fa anys que estudia per tal d’elaborar el catàleg limnològic més extens avui dia.

En el seu últim viatge, un petit equip de rodatge encapçalat per la seva neboda, la directora de la pel·lícula, l’acompanya per retratar aquesta quixotesca missió embarcant-se en un viatge que els portarà a recórrer Mongòlia en una furgoneta dels temps de la Unió Soviètica. Biòleg i realitzadora, oncle i neboda, comparteixen el mateix desig de conquesta i escapar del seu rol quotidià.

Tot i això, al llarg del viatge, els seus plans entraran en conflicte enfrontant la classificació taxonòmica a la construcció cinematogràfica: el biòleg veu que els temps i mètodes de l’audiovisual interfereixen amb la seva comesa, mentre que la realitzadora comença a sentir un allunyament respecte al personatge i el seu desig de coneixement acumulatiu.

Dos personatges que es consideren antagònics l’un a l’altre però que viuen amb frustració similar la seva particular “conquesta de l’inútil”.